page-header

Privacy verklaring van Breisteekje

 

Privacybeleid

Privacy is erg belangrijk voor Breisteekje.
Breisteekje heeft een cookiebeleid, de keuze om cookies toe te staan kun je bij het eerste bezoek aan de website aangeven.
De cookies worden gebruikt om te zorgen voor een snelle weergave van de website.

 

Gegevensverwerking

Breisteekje maakt gebruik van verschillende soorten software waarin gegevens (tijdelijk) worden opgeslagen, dit is nodig voor bijvoorbeeld de verzending van de bestelling die gedaan is in de shop.

 

Woocommerce

De shop is gemaakt met software van Woocommerce.

Wanneer je onze site bezoekt, verzamelen we de volgende gegevens:

  • Door jou bekeken producten: we gebruiken deze gegevens bijvoorbeeld om producten aan je te tonen die je recentelijk hebt bekeken
  • Locatie, IP-adres en browsertype: we gebruiken deze gegevens om belastingtoeslagen en verzendkosten te berekenen
  • Verzendadres: we vragen je om deze gegevens in te vullen, zodat we bijvoorbeeld de verzendkosten kunnen berekenen voordat je een bestelling plaatst en om de bestelling vervolgens naar je te verzenden!

We gebruiken cookies ook om producten in je winkelwagen op te slaan terwijl je door onze site bladert.

Wanneer je producten bij ons aanschaft, vragen we je om informatie te verstrekken, waaronder je naam, factuuradres, verzendadres, e-mailadres, telefoonnummer, betalingsgegevens en optionele accountgegevens, zoals een gebruikersnaam en wachtwoord. We gebruiken deze informatie voor de volgende doeleinden:

  • Om je informatie toe te sturen over je account en bestelling
  • Om te reageren op je aanvragen, waaronder restituties en klachten
  • Om betalingen te verwerken en fraude te voorkomen
  • Om je account voor onze winkel in te stellen
  • Voldoe aan alle wettelijke verplichtingen die we hebben, zoals het berekenen van belastingen
  • Om ons winkelaanbod te verbeteren
  • Om marketingberichten naar je te sturen, als je hiervoor kiest

Als je een account aanmaakt, worden je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer gebruikt om de afrekengegevens automatisch in te vullen bij toekomstige bestellingen.

Over het algemeen slaan we informatie over je op zolang we deze nodig hebben voor het doel waarvoor we deze verzamelen en gebruiken. We zijn niet wettelijk vereist deze te bewaren. We bewaren bestelinformatie bijvoorbeeld 7 jaar voor belasting- en boekhoudingsdoeleinden. Tot deze informatie behoort je naam, e-mailadres, en factuur- en verzendadres.

Wij zullen ook reacties of beoordelingen opslaan, indien je deze achterlaat.

De gegevens die worden ingegeven bij een bestelling worden alleen en uitsluitend gebruikt voor de verzending van de bestelde producten, het maken van een factuur en het verwerken daarvan in de boekhouding.

Het verwerken van de n.a.w. gegevens in de boekhouding is fiscaal verplicht door de belastingdienst.
Alle verstrekte gegevens zullen nooit voor enig enkel commercieel doeleinde worden gebruikt.

Nieuwsbrief

Breisteekje vraagt om jouw e-mail adres voor het verzenden van haar nieuwsbrieven ( babbelbrieven). De gegevens die jij invult bij het aanmelden van de nieuwsbrief, zoals naam en e-mailadres heeft breisteekje nodig voor het verzenden van  een gepersonaliseerde nieuwsbrief.
Alle gegevens die Breisteekje verzameld worden opgeslagen in een cloud en nooit met derde gedeeld.
Wanneer jij je uitschrijft voor de nieuwsbrief zal binnen 30 dagen de gegevens worden verwijderd uit de cloud.

Ideal en Mollie Payments

Om een betaling tot stand te brengen maken wij gebruik van o.a. Ideal en Mollie Payments.
Deze partijen hebben gegevens ( zoals bankgegevens)  van jou nodig om een betaling tot stand te kunnen brengen.
Ideal en Mollie Payments hebben  passende technische en organisatorische maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beschermen maar Ideal en Mollie Payments behouden zich het recht voor uw gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen.

Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van jouw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van Ideal en Mollie Payments dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. Ideal en Mollie Payments bewaart jouw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.

 

PostNL

Wanneer jij een bestelling plaatst in de shop en deze hebt betaald maakt Breisteekje gebruik van de diensten van PostNL.
PostNL heeft gegevens nodig voor het uitvoeren van hun diensten en de overeenkomst die Breisteekje sluit bij het verzenden van een pakket. In het geval dat PostNL onderaannemers inschakelt, stelt PostNL uw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking.

 

Bewaartermijn

Wij bewaren jouw gegevens zolang dat jij klant bent bij Breisteekje totdat je aangeeft dat je geen gebruik meer wilt maken van de diensten van Breisteekje.
Op grond van fiscale verplichtingen zijn wij genoodzaakt persoonsgegevens langer te bewaren, maar nooit langer dan het wettelijke termijn.

 

Wijzigingen

Breisteekje behoud te allen tijde het recht om mijn  privacy beleid te wijzigen. Op deze pagina vindt je altijd  de meest recente versie.

 

Rechten

Op grond van de geldende Nederlandse en Europese wetgeving heb jij als betrokkene bepaalde rechten met betrekking tot de persoonsgegevens die door of namens Breisteekje worden verwerkt. Ik leg jou hieronder uit welke rechten dit zijn en hoe jij je op deze rechten kunt beroepen.

In beginsel sturen wij om misbruik te voorkomen afschriften en kopieën van jouw gegevens enkel naar uw bij Breisteekje reeds bekende e-mailadres. In het geval dat jij de gegevens op een ander e-mailadres of bijvoorbeeld per post wenst te ontvangen, zal Breisteekje jou vragen om je te  legitimeren.

Jij hebt te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als je vermoedt dat Breisteekje jouw persoonsgegevens op een verkeerde manier gebruikt.

 

Vragen

Voor vragen omtrent de gegevensverwerking en de AVG wet mag je altijd een e-mail sturen naar info@breisteekje.nl

Back to top of page