Laat ik mijzelf even voorstellen!
Ik ben Merel, 41 lentes jong en ik woon samen met mijn vriend, onze hond Cari en de katjes Snoes en Pixi in Meterik.
In mijn dagelijkse leven werk ik als zzp’er bij verschillende bedrijven waar ik de boekhouding verzorg en in mijn vrije tijd ben ik graag aan het breien, spinnen en soms een beetje haken of borduren.

Op mijn 7e leerde ik breien van mijn oma, maar al snel ruilde ik de breipennen in voor een punnikklos. Wat heb ik een hoop gepunnikt! 
Zo’n 17 jaar geleden begon ik ook met haken, granny’s haakte ik het liefste maar vond een nieuwe hobby in het haken van amigurumi.

7 Jaar geleden pakte ik het breien weer echt op, en begon ik met breien van sjals en omslagdoeken, en naarmate ik meer zelfvertrouwen kreeg durfde ik ook sokken te breien. Nu ben ik niet meer te stoppen en brei ik truien en vesten, sokken, handschoenen en noem maar op.
Naast breien heb ik zo’n 2 jaar geleden ook wol spinnen geleerd, eerst op een een spintol en sinds afgelopen jaar ook met een echt spinnenwiel. Spinnen is zooooo fijn en leuk.

Het ‘brei en spin- virus’ heeft mij echt te pakken, en na een dag werken k pak ik mijn breiwerk om te ontspannen, of ga ik achter mijn spinnenwiel zitten.

Breien en spinnen werkt voor mij ontspannend, bezig zijn met je handen en daarmee de mooiste dingen te maken. 
Ik wil mensen graag leren breien, of als je al kan breien je kennis uit te breiden.
Je raakt ook nooit echt uitgeleerd, er is altijd weer een nieuwe uitdaging die je op de breipennen kunt zetten, leuke patronen, gave garens en ga zo maar door.
Of zelf vanaf de basis je eigen draadje maken en daar iets van breien, hoe gaaf is dat?

Wil jij ook graag kennismaken met breien of spinnen, of nieuwe dingen leren als je al kunt breien? Volg bij mij een cursus! Ik leer je graag de kneepjes van het vak.

Back to top of page